Over Marlene

20161027_151356
Marlene van Lier

Mijn naam is Marlene van Lier, ik ben in 1970 geboren in Dordrecht.  Mijn leven laat zich het beste omschrijven als een pelgrimstocht over onbekende paden. Ik voel mij vaak een reiziger en een eeuwige student van het leven. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn eigen waarheid te blijven en zo trouw mogelijk aan de liefde die ik voel voor de wereld en de mensen om mij heen. Soms tastend en soms recht op mijn doel afgaand, kom ik stap voor stap steeds dichter bij mezelf. Met alle kennis en ervaring die ik in me heb, help ik graag anderen om ook hun pad in het leven te vinden, zodat ook zij steeds meer worden wie ze werkelijk zijn.

Naast waarheid en liefde zijn betrouwbaarheid, vertrouwen, kwaliteit en integriteit belangrijke waarden voor mij. Met integriteit bedoel ik dat wat ik voel, weet, zeg en doe met elkaar in overeenstemming zijn. Ik blijf op mezelf aangesloten door regelmatig lange wandelingen te maken in de natuur, me te laten inspireren door de natuur, yoga te beoefenen en te mediteren. In mijn vrije tijd kun je me jaarrond in mijn moestuin vinden. Hier verbouw ik alle groenten en 80% van het fruit dat wij eten binnen ons gezin.

Ik werk vanuit de visie dat lichaam ziel en geest één zijn. In mijn praktijk help ik mensen om zichzelf steeds vollediger te ontwikkelen, in balans met alle vier de dimensies van hun bestaan – persoonlijk, fysiek, sociaal en spiritueel – waardoor zij meer en meer zichzelf worden, hun lijdensdruk en klachten afnemen en zij vanuit innerlijke vrijheid authentiek kunnen leven.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door gelijkwaardigheid en medemenselijkheid. Er is ruimte voor de hele persoon: voor de kanten waar je blij mee bent én voor de kanten waar je tegenaan loopt en waar je het moeilijk mee hebt.

Tussen 2017 en 2022 schreef ik regelmatig voor het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg. Voor het eerste nummer van 2017 ben ik geïnterviewd over het thema ‘bezieling’. De vraag gaat over het innerlijk vuur in jezelf en de ontwikkeling om te worden wie je werkelijk bent. Je kunt het hele interview en alle gepubliceerde artikelen hier lezen.

20151029_144119

Als academisch en post-academisch opgeleide psycholoog ben ik gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatische klachten, suïcidale depressie, overspannenheid en burn-out. Na mijn afstuderen als klinisch&gezondheidspsycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik diverse postacademische opleidingen gevolgd en volg ik – nog steeds – jaarlijks nascholing. Ik ben nieuwsgierig en avontuurlijk aangelegd en hou ervan om regelmatig weer iets nieuws te leren!

Ik ben opgeleid tot persoonsgericht experiëntieel therapeut bij Apanta GGZ in Eindhoven. Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie is een evidence based methode waarin de persoon centraal staat en die is gericht op groei en ontwikkeling. De persoonsgerichte benadering sluit aan bij een groot aantal psychische problemen waar mensen mee te maken kunnen hebben, variërend van angst en depressie tot persoonlijkheidsstoornissen. Mijn opleiding tot ZKM-coach heb ik gedaan bij Reflection&Action in Zeist. De Zelfkennis Methode is gedurende 40 jaar ontwikkeld door prof.dr. Hubert Hermans in samenwerking met zijn vrouw en psychotherapeute Els Hermans-Jansen. De ZKM sluit goed aan bij het persoonsgerichte experiëntiële gedachtengoed, doordat de persoon centraal staat en alle ruimte krijgt om de rode draad in zijn of haar levensverhaal te ontdekken, inclusief bewustwording van overlevingsstrategieën en verborgen potentieel. Recent heb ik de opleiding tot Natuurcoaching gedaan bij Innersteps en de opleiding tot Talentencoach bij Willem Glaudemans.

Sinds augustus 2019 ben ik gediplomeerd als functioneel yin yogadocent. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Anat Geiger en Marcel van de Vis-Heil. De combinatie met mijn diploma Medische Basiskennis, mijn jarenlange kennis en ervaring als klassiek homeopaat en mede-eigenaar bij Homeopathie Baarn, plus mijn kennis en ervaring als psycholoog maakt mij tot een kundige therapeut voor mensen met psychische, psychosomatische en lichamelijke klachten.

Ik ben in het bezit van de basisaantekening psychodiagnostiek (bapd), wat betekent dat ik naast het diagnostisch interview beschik over de mogelijkheid tot het afnemen van een aantal genormeerde en gevalideerde psychologische testen. Ik heb ruime ervaring in de diagnostiek van overspannenheid, burnout, depressie, angststoornissen, psychosomatische klachten en aanpassingsstoornissen.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden eerst kunnen ervaren of er een klik tussen ons is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je graag kosteloos en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan van 30 minuten. Bel 06 342 11 927 om een afspraak te maken, of mail naar marlene@libra-coaching.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.