Holistische counseling

Counseling is een combinatie van coaching en psychotherapie vanuit een cliëntgerichte, gelijkwaardige, niet-oordelende, authentieke en compassievolle houding. Counseling is een proces waarin oude wonden worden geheeld, of worden toegestaan om te kunnen helen.

Om te ontdekken wat jij nodig hebt om in balans te komen, staan we samen stil bij je klachten, belangrijke mensen en gebeurtenissen in jouw leven en je gedachten over de toekomst. Welke persoonlijke betekenis hebben je levenservaringen en je klachten voor jou, hoe reageer je en wat voel je daarbij? Met behulp van de ZelfKennisMethode (ZKM) ontdek je patronen in je functioneren en de onderliggende rode draad in jouw levensverhaal. Je gaat jezelf beter begrijpen vanuit je aanleg en de wisselwerking met wat je hebt meegemaakt. Door welke onbewuste overtuigingen belemmer jij jezelf en welke energie slurpende overlevingsstrategieën pas je onbewust toe? Wat is de samenhang met je klachten, je functioneren op het werk en je relaties met anderen? Hier gaan we mee aan de slag in een holistisch counselingstraject op maat.  Je groeit naar een nieuwe balans voor de lange termijn en het resultaat is blijvend.

Vragen waarbij ik je goed kan helpen zijn o.a.:

 • Ik wil herstellen van stressgerelateerde klachten of burnout
 • Ik ben moe
 • Ik heb moeite met emoties als boosheid, verdriet of angst
 • Ik heb slaapproblemen
 • Ik heb chronische pijn
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen
 • Ik heb faalangst
 • Ik heb psychosomatische klachten
 • Ben ik hooggevoelig en hoe ga ik daarmee om?
 • Ik wil meer harmonie in mijn relatie
 • Ik heb bindingsangst
 • Hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé?
 • Mijn leven is sterk veranderd en ik heb moeite hiermee om te gaan
 • Hoe verbeter ik mijn effectiviteit op het werk?

In een holistisch counselingstraject help ik je om een nieuwe balans te bereiken en die in je leven te verankeren. Dit kan variëren van herstel van je gezondheid tot verwerking van levensgebeurtenissen en stapsgewijze verandering van gewoonten en gedrag met terugvalpreventie.

Voorkomen van terugval wordt sterk bevorderd door een tweede ZKM Zelfonderzoek aan het einde van het traject. Dit wordt vooral aangeraden als je last hebt van psychosomatische klachten of medisch onvoldoende verklaarde klachten, als je klachten sinds langere tijd bestaan, of er moeilijk veranderbare of complexe problemen zijn.

Diensten en therapieën zijn cliëntgerichte counseling, ZelfKennisMethode (ZKM), ervaringsgerichte existentiële therapie, focusing, werkgerelateerde coaching, voice dialogue, mindfulness, rationeel emotieve therapie, klassieke homeopathie.

Wat doe ik niet: ik plak geen etiketten en ik leer je geen trucjes om met je problemen om te gaan. Je krijgt van mij geen snel advies en ik ga je ook geen dingen uit je hoofd praten.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden de vrijheid hebben om te ervaren of er een klik is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je een vrijblijvend intake-gesprek aan. Bel 072-5824380 om een afspraak te maken, of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s