Wie ik ben

20161027_151356
Persoonsgericht holistisch psycholoog en coach Marlene van Lier

Toen ik 5 jaar was had ik een ervaring die diepe indruk op mij gemaakt heeft en mij blijvend veranderd heeft. Ik was op vakantie in Spanje met mijn ouders en mijn jongere zusje en mocht nog even in het zwembad blijven met mijn zwembandje om. Hoe het gebeurd is en hoe lang het geduurd heeft weet ik niet, maar ik viel voorover met mijn gezicht in het water en kon niet meer overeind komen. Al snel werd ik opgenomen in een schitterende wereld vol kleuren, vrede en harmonie en een alomvattende liefde en kennis. Hier wilde ik altijd blijven. Maar plotseling werd ik weggerukt, uit het water getild en werd ik bezorgd aangekeken door een vreemde mevrouw die me aansprak in een onbegrijpelijke taal. Ik werd teruggebracht naar mijn ouders alsof er niets gebeurd was.

Vanaf dat moment had ik heimwee naar wat ik voelde dat mijn thuis was en begreep ik niet waarom de wereld om mij heen zo’n kille plek was. Ik voelde me vervreemd en onbegrepen. Ik zag en voelde dingen waar ik mensen boos mee maakte als ik ze uitsprak. Ik probeerde mijn thuis in de wereld om mij heen te creëren, maar werd daarin keer op keer teleurgesteld. Ik werd somber, vermoeid, trok me terug in mezelf en wilde naar huis.

In mijn zoektocht naar mezelf en mijn thuis heb ik meerdere religies, filosofieën en spirituele stromingen leren kennen. Het belangrijkste voor mij was echter nooit de theorie, maar de praktijk: ik wilde niet zweven maar leven! Ik ging klinische en gezondheidspsychologie studeren in Leiden, maar ervoer dit als niet compleet. Er ontbraken wat mij betreft drie dingen: de ziel, het lichaam en het vermogen van mensen zichzelf te kunnen helen. Ik besloot klassieke homeopathie te gaan studeren, omdat daarin al deze aspecten samenkomen.

Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk gehad als zelfstandig gevestigd holistisch psycholoog en klassiek homeopaat. De eerste 16 jaar in een gecombineerde praktijk in Woerden en Baarn, maar sinds juli 2016 woon en werk ik met veel plezier in Heerhugowaard samen met mijn partner in mijn bedrijf Libra Coaching en Counseling.

Naast mijn praktijk en de zorg voor mijn drie (inmiddels volwassen) kinderen, bleef het voor mij belangrijk bij te dragen aan een mooiere wereld. Ik was jarenlang ontwikkelaar en docent van het vak therapeutische vorming en persoonlijke ontwikkeling aan de School voor Homeopathie te Amersfoort. Ook was ik een periode docent psychologie op de vrijeschool pabo aan de Hogeschool Leiden en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. Voor de RBCZ en de KAB, twee koepels voor complementaire therapeuten, heb ik er als projectleider aan bijgedragen dat zorgverzekeraars de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen bleven aanbieden.

Helaas kreeg ik op mijn 35e een fikse burnout, doordat er naast mijn werk een aantal moeilijk veranderbare problemen speelden in mijn privéleven. Het heeft me jaren gekost om hiervan te herstellen en ik merkte dat in die tijd niemand me daar echt bij kon helpen. Na mijn aanvankelijke herstel kwam ik na 4 jaar dan ook opnieuw in een burnout terecht. Dat stimuleerde me om echt mezelf en mijn innerlijke kracht te vinden. Mijn ervaring als kind in het zwembad heb ik op mijn 40e eindelijk begrepen toen ik het werk van Pim van Lommel las en besefte dat wat ik had meegemaakt een bijna-doodervaring was. Door het te begrijpen kon ik het zoeken loslaten en gebeurde iets wat ik nooit had verwacht: ik begon me thuis te voelen in mezelf. Dat proces heeft me uiteindelijk veel gebracht: het vertrouwen in mezelf en in het leven. De kennis en ervaring die ik in mijn eigen zoektocht heb opgedaan, zet ik graag in om anderen te helpen bij hun zoektocht.

In het eerste nummer van 2017 van het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige staat een interview met mij over het thema ‘Bezieling’. De vraag gaat over het innerlijk vuur in jezelf, willen weten wie je werkelijk bent en wat je drijfveren zijn. Lees hier het hele interview. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat op deze pagina.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden de vrijheid hebben om te ervaren of er een klik is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je een vrijblijvend intake-gesprek aan. Bel 072-5824380 om een afspraak te maken, of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.