Wie ik ben

20161027_151356
Persoonsgericht holistisch psycholoog en coach Marlene van Lier
Mijn leven laat zich het beste omschrijven als een tocht over onbekende paden. Ik voel mij vaak een reiziger, een soort eeuwige student van het leven. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn eigen waarheid te blijven en zo trouw mogelijk aan de liefde die ik voel voor de wereld en de mensen om mij heen. Soms tastend en soms recht op mijn doel afgaand, kom ik stap voor stap steeds dichter bij mezelf. Met alle kennis en ervaring die ik in me heb, help ik graag anderen om ook hun pad in het leven te vinden.
~
Naast waarheid en liefde zijn integriteit en kwaliteit belangrijke waarden voor mij. Met integriteit bedoel ik dat wat ik voel, weet, zeg en doe met elkaar in overeenstemming zijn.
~
Als academisch opgeleide psycholoog en coach ben ik gespecialiseerd in de behandeling van overspanning en burnout. Hiervoor heb ik een postacademische opleiding gevolgd.
~
Als persoonsgericht therapeut ben ik opgeleid als ZKM-coach en volg ik momenteel de opleiding tot persoonsgericht experiëntieel therapeut bij Apanta GGZ. Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie is een evidence based methode waarin de persoon centraal staat en die gericht is op groei en ontwikkeling.
~
De persoonsgerichte benadering sluit aan bij een groot aantal psychische problemen waar mensen mee te kampen hebben, variërend van angst en depressie tot persoonlijkheidsstoornissen. Naast overspannenheid en burnout heb ik ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van psychosomatische klachten, SOLK, aanpassingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.
~
Ik ben in het bezit van de basisaantekening psychodiagnostiek, wat betekent dat ik naast het diagnostisch interview beschik over de mogelijkheid tot het afnemen van een groot aantal genormeerde en gevalideerde psychologische testen. Ook een loopbaanonderzoek is mogelijk.
~
Mijn werkwijze kenmerkt zich door gelijkwaardigheid en medemenselijkheid. Er is ruimte voor de hele persoon die jij bent, voor de kanten waar je blij mee bent én voor de kanten waar je tegenaan loopt en waar je het moeilijk mee hebt.
~
In het eerste nummer van 2017 van het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg ben ik geïnterviewd over het thema ‘bezieling’. De vraag gaat over het innerlijk vuur in jezelf en de ontwikkeling om te worden wie je werkelijk bent. Je kunt het hele interview hier lezen.
~
Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden eerst kunnen ervaren of er een klik tussen ons is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je graag een vrijblijvend intakegesprek aan. Bel 072-5824380 om een afspraak te maken, of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.