Werkgerelateerde coaching

Mensen functioneren op hun best als zij zich gezond voelen, lekker in hun vel zitten en werk doen waarbij ze zich betrokken voelen dat aansluit bij hun talenten en mogelijkheden.

Ik ben gespecialiseerd in de preventie, diagnostiek en behandeling van burnout, overspannenheid en andere klachten door chronische stress. Terugvalpreventie maakt een belangrijk deel uit van een persoonsgericht holistisch traject bij stressgerelateerde klachten.

In een persoonsgericht holistisch traject onderzoeken we samen hoe jouw persoonlijke balans, motivatie en gezondheid zich verhoudt tot de balans tussen eisen, doelen en energiebronnen op het werk. Daarbij maken we gebruik van onder andere het Job Demands-Recourses Model.

Een Zelfonderzoek met de ZelfKennisMethode helpt je om zicht te krijgen op mogelijkheden tot persoonlijke groei. Je raakt gemotiveerd om te veranderen waar dat nodig is. Je gaat meer zelfsturing ervaren over je eigen leven en werk waardoor je balans, veerkracht, hoop en optimisme kan ontwikkelen.

De ZelfKennisMethode biedt het beste van twee werelden: ruimte voor je eigen verhaal gecombineerd met een wetenschappelijk bewezen aanpak. Een solide methode die structuur en richting geeft aan het coachingstraject en toch telkens volledig op maat gemaakt wordt. Zo wordt recht gedaan aan ieders unieke persoonlijkheid en motivatie. Een ZKM-traject heeft blijvend effect.

Mogelijke redenen voor het aangaan van een werkgerelateerd en persoonsgericht holistisch traject zijn:

  • vergroten van bevlogenheid en duurzame inzetbaarheid
  • verbinden van innerlijke kracht, talent, motivatie en persoonlijke doelen van medewerkers met die van het bedrijf
  • burnout en burnout-preventie
  • stresshantering
  • verbeteren van gezondheid en vitaliteit
  • problemen op het relationele vlak op het werk
  • resultaat van arbeidsinspanning verhogen
  • assertiviteitsvragen
  • motivatieproblemen

Ik heb speciale affiniteit met het coachen van zorgprofessionals en leerkrachten. Recent is het ZKM Zelfonderzoek als professionaliseringsactiviteit voor leerkrachten goedgekeurd door Registerleraar.nl. Leerkrachten binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs ontvangen na afloop van het ZKM-traject een certificaat waarmee zij uren kunnen toevoegen aan hun registerdossier.

Op de website van de ZKM-vereniging kun je meer lezen over de ZelfKennisMethode en jouw professionele ontwikkeling als leerkracht: https://www.zkmvereniging.nl/over-zkm/zkm-voor-leraren.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden de vrijheid hebben om te ervaren of er een klik is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je een vrijblijvend intakegesprek aan. Bel 072-5824380 of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.