Werkgerelateerde coaching

Mensen functioneren op hun best als zij zich gezond voelen, lekker in hun vel zitten en werk doen waarbij ze zich betrokken voelen dat aansluit bij hun talenten en mogelijkheden.

Ik ben gespecialiseerd in de preventie, diagnostiek en behandeling van burnout, overspannenheid en andere klachten door chronische stress. Terugvalpreventie maakt een belangrijk deel uit van het holistisch coachingstraject bij stressgerelateerde klachten.

In een holistisch coachingstraject onderzoeken we eerst samen hoe je persoonlijke balans, motivatie en gezondheid zich verhoudt tot de balans tussen eisen, doelen en energiebronnen op het werk. Wil je daar alvast meer over lezen? Download hier mijn gratis e-book ‘In Balans op het Werk’.

Daarna gaan we in overleg en stap voor stap aan de slag met de opgedane inzichten. Uitgangspunt is een Zelfonderzoek volgens de ZelfKennisMethode (ZKM), waarbij de drie psychologische basisbehoeften autonomie, competentie en verbondenheid centraal staan.

Aan de hand van de ZelfKennisMethode (ZKM) word je je in korte tijd bewust van je onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen ligt in je eigen levensverhaal. Daarbij is aandacht voor kwaliteiten als optimisme, hoop, veerkracht en zelf-effectiviteit. Deze zijn belangrijk voor een vernieuwde focus en dragen bij aan een betere gezondheid en betere prestaties. Een Zelfonderzoek met de ZKM biedt een betere kijk op mogelijkheden tot persoonlijke groei en motiveert om te veranderen waar nodig. Je gaat meer zelfsturing ervaren over je eigen leven en werk.

De ZelfKennisMethode (ZKM) biedt het beste van twee werelden: ruimte voor je eigen verhaal gecombineerd met een evidence based methodische aanpak. Een solide methode die structuur en richting geeft aan het coachingstraject en toch telkens volledig op maat gemaakt wordt. Zo wordt recht gedaan aan ieders unieke persoonlijkheid en motivatie. Een ZKM-traject heeft blijvend effect.

Mogelijke redenen voor het aangaan van een holistisch coachingstraject:

  • vergroten van duurzame inzetbaarheid
  • verbinden van innerlijke kracht, talent, motivatie en persoonlijke doelen van medewerkers met die van het bedrijf
  • burnout en burnout-preventie
  • stresshantering
  • verbeteren van gezondheid
  • problemen op het relationele vlak op het werk
  • resultaat van arbeidsinspanning verhogen
  • assertiviteitsvragen
  • motivatieproblemen

Ik heb speciale affiniteit met het coachen van zorgprofessionals en leerkrachten. Heb je een ander beroep? Dan ben je ook van harte welkom! Dat holistische coaching je aanspreekt is het belangrijkste.

Recent is het ZKM Zelfonderzoek als professionaliseringsactiviteit voor leerkrachten goedgekeurd door Registerleraar.nl. Leerkrachten binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs ontvangen na afloop van het ZKM-traject een certificaat waarmee zij uren kunnen toevoegen aan hun registerdossier.

Op de website van de ZKM-vereniging kun je meer lezen over de ZelfKennisMethode en jouw professionele ontwikkeling als leerkracht: https://www.zkmvereniging.nl/over-zkm/zkm-voor-leraren.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden de vrijheid hebben om te ervaren of er een klik is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je een vrijblijvend intake-gesprek aan. Bel 072-5824380 of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s