Werkgerelateerde coaching

Ik heb speciale affiniteit met het coachen van hulpverleners en andere zorgprofessionals, evenals met het coachen van leerkrachten. Heb je een ander beroep? Welkom! Dat holistische coaching je aanspreekt is het belangrijkste.

Registerleraar.nl heeft het ZKM zelfonderzoek als professionaliserings-activiteit goedgekeurd. Leerkrachten binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs ontvangen na afloop van het ZKM-traject een certificaat waarmee zij uren kunnen toevoegen aan hun registerdossier.

Ik ben gespecialiseerd in de preventie, diagnostiek en behandeling van burnout, overspannenheid en andere klachten door chronische stress. Terugvalpreventie maakt een belangrijk deel uit van het holistisch coachingstraject bij stressgerelateerde klachten.

Mensen functioneren op hun best als zij zich gezond voelen, lekker in hun vel zitten en werk doen waarbij ze zich betrokken voelen dat aansluit bij hun talenten en mogelijkheden.

In een holistisch coachingstraject onderzoeken we eerst samen hoe je persoonlijke balans, motivatie en gezondheid zich verhoudt tot de balans tussen eisen, doelen en energiebronnen op het werk. Hierover kun je uitgebreid lezen in mijn gratis e-book ‘In balans op je werk’ dat je hier kunt downloaden.

Daarna gaan we in overleg, stap voor stap, aan de slag met de opgedane inzichten. Uitgangspunt is een Zelfonderzoek volgens de ZelfKennisMethode (ZKM), waarbij de drie psychologische basisbehoeften autonomie, competentie en verbondenheid centraal staan.

Aan de hand van de ZelfKennisMethode word je je in korte tijd bewust van onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen ligt in je eigen levensverhaal. Daarbij is aandacht voor kwaliteiten als optimisme, hoop, veerkracht en zelf-effectiviteit. Deze zijn belangrijk voor een vernieuwde focus en dragen bij aan een betere gezondheid en betere prestaties. Een zelfonderzoek met de ZKM biedt een betere kijk op mogelijkheden tot persoonlijke groei en motiveert om te veranderen waar nodig. Je gaat meer zelfsturing ervaren over je eigen leven en werk.

De ZKM biedt het beste van twee werelden: ruimte voor je eigen verhaal gecombineerd met een evidence based methodische aanpak. Een solide methode die structuur en richting geeft aan het coachingstraject en toch telkens volledig op maat gemaakt wordt. Zo wordt recht gedaan aan ieders unieke persoonlijkheid en motivatie. Een ZKM-traject heeft blijvend effect.

Mogelijke redenen voor een holistisch coachingstraject:

  • vergroten van duurzame inzetbaarheid
  • verbinden van innerlijke kracht, talent, motivatie en persoonlijke doelen van medewerkers met die van het bedrijf
  • burnout en burnout-preventie
  • stresshantering
  • verbeteren van gezondheid
  • problemen op het relationele vlak op het werk
  • resultaat van arbeidsinspanning verhogen
  • assertiviteitsvragen
  • motivatieproblemen

Aan het begin van de coaching wordt een plan gemaakt in de vorm van een offerte/contract op maat. Hierin wordt duidelijk vastgesteld hoeveel bijeenkomsten er zullen plaatsvinden, wat er per bijeenkomst zal gebeuren, waaraan wordt gewerkt en wat de kosten zijn.

Het traject begint meestal met 4 sessies van 2,5 uur. Deze worden meestal gevolgd door gemiddeld 3-6 sessies van 1,5 uur. Het coaching traject wordt afgesloten met een eindevaluatie. Bedrijfsmatige coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

De samenvatting van een onderzoek naar de effectiviteit van ZKM kun je hier downloaden.

Wil je een afspraak met mij maken? Ik vind het belangrijk dat we beiden de vrijheid hebben om te ervaren of er een klik is, voordat we besluiten tot samenwerking. Om deze reden bied ik je een vrijblijvend intake-gesprek aan. Bel 072-5824380 om een afspraak te maken, of vul het contactformulier in. Er is geen wachtlijst.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s