Libra Yoga

Blijf thuis als je klachten hebt. We verzoeken je vriendelijk om je handen te wassen in de toiletruimte voor het betreden van de zaal. 

Klik hier om direct naar het lesrooster te gaan.

Het doel van yoga is om de energie in je lichaam weer te laten stromen en in balans te brengen. Als de energie weer gaat stromen kan dat ook emoties, gedachten en herinneringen losmaken die eerder onderdrukt of geblokkeerd waren. Door met je aandacht op een vriendelijke, niet-oordelende manier bij al je ervaringen aanwezig te zijn, zul je merken dat er iets verandert in jezelf. Er komt iets los, het gaat weer stromen en er komt energie vrij, zowel lichamelijk als geestelijk. Naarmate je lijf meer ontspant, ontspan jij ook en kom je lekkerder in je vel te zitten.

De meeste mensen identificeren zich met hun lichaam, terwijl gevoelens en overtuigingen het grootste deel van ons doen en laten bepalen. Zolang die onbewust blijven, ben je een speelbal van je eigen innerlijk en dat kost veel energie of leidt tot klachten. Yoga is een zachte manier om via je lijf weer in contact te komen met jezelf.

Wil je meer weten over het volledige aanbod van Libra Yoga en de docenten? Lees dan hier verder. 

Bij Libra Yoga geven we rustige vormen van yoga en yogatherapie aan kleine groepen van maximaal 7 mensen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan chronische (pijn)klachten door fibromyalgie, lage rugpijn, burnout en overgangsklachten, maar ook ademhalingsstoornissen als hyperventilatie. Je adem is de verbinding tussen lichaam en geest, dus goed leren ademhalen is de sleutel tot meer innerlijke rust. Psychische klachten die goed reageren op yogatherapie zijn o.a. depressie, angst- en paniekstoornissen, maar ook mensen die moeite hebben om zich te ontspannen hebben er veel baat bij.

20191003_180630

Onze yoga is er niet alleen voor mensen met klachten, maar voor iedereen die gezonder wil worden en transformatie en zelfrealisatie wil ontwikkelen. Beweging door middel van yoga oefeningen is daar een onderdeel van, naast concentratie, meditatie, ademhaling, pranayama en zelfdiscipline.

Alle yogadocenten en yogatherapeuten helpen je om te worden wie je werkelijk bent – fysiek, persoonlijk, sociaal en spiritueel. We zorgen er niet alleen voor dat de yoga oefeningen aansluiten bij wat jij nodig hebt, maar ook dat het veilig is in de groep. Door zelf-compassie leer je compassie te hebben met anderen en niet over hen te oordelen.

De yogalessen zijn altijd functioneel, dat wil zeggen dat elke oefening voor iedere deelnemer op maat gemaakt wordt en wordt aangepast aan wat jouw lijf nodig heeft op dit moment. Op deze manier leer je stap voor stap je eigen grenzen kennen en leer je zowel lichamelijk als geestelijk steeds beter voor jezelf te zorgen.

In het lesrooster kun je kiezen voor Restorative Yoga, Stress Relief met en zonder de Backpath, Yin Yoga, Tao Yoga, Yoga Nidra, Sensitieve Yoga en meer. Bij de lessen staat uitgelegd wat deze inhouden en wat we gaan doen. We zetten regelmatig nieuwe lessen en workshops op het programma, dus houdt het lesrooster in de gaten via de website van Libra Yoga

20191003_180847

Wat gebeurt er bij yoga in je lijf en gevoel? Door langer in een houding te blijven bewerkstellig je een verandering in de gel-sol balans van het fascia. Fascia bestaat uit die weefsels in het lichaam die vroeger bindweefsel genoemd werden. In tegenstelling tot wat voorheen werd gedacht is bindweefsel geen overbodige vulling dat om spieren en organen heen ligt, maar een essentiële structuur die vorm en functie van het lichaam bepaalt. Chronische pijn blijkt in de meeste gevallen te ontstaan door problemen in het fascia. Daarnaast blijkt fascia extreem gevoelig te zijn voor emotionele stress en heeft het de neiging om spanningen op te slaan en die vervolgens weken, maanden, zelfs jaren vast te houden. Door functionele yin yoga en yogatherapie breng je weer ontspanning in het fascia en daarmee balans tussen je fysieke, emotionele en mentale lichamen. Je komt bij jezelf en er ontstaat ruimte om meer te zijn wie je echt bent.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt je hier inschrijven voor drie voordelige proeflessen. 

Wil je meer weten over ons volledige yoga aanbod en onze docenten? Lees dan hier verder. 

 

logo IAYT